۱۳۹۰ فروردین ۲۵, پنجشنبه

انحلال بند زنان در زندان گوهردشت و انتقال ناگهانی زندانیان به نقطه ای نامعلوم


انحلال بند زنان در زندان گوهردشت و انتقال ناگهانی زندانیان به نقطه ای نامعلوم

جــرس: رئیس سازمان زندان‌های استان البرز به دستور دادستانی، طرح ایزوله کردن زندانیان سیاسی و امنیتی را کلید زدند و در همین راستا بند نسوان زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) منحل شد.
بنا به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح چهارشنبه، بیست و چهارم فروردین ماه ۹۰، کلیه زندانیان سیاسی و عادی محبوس در بند نسوان (زنان) زندان رجایی شهر کرج به مکان نامعلومی منتقل شدند.
گزارش‌های تایید نشده حاکی از انتقال آنها به «زندان کچویی» است، که از زندانهای قدیمی کرج می باشد، که با توجه به توسعه جمعیت هم اکنون در نزدیکی بافت مسکونی در منطقه «فردیس» قرار گرفته است.
در همین راستا شایعاتی مبنی بر احتمال انتقال زندانیان سیاسی بند ۴ سالن ۱۲ به بند نسوان، نیز گزارش شده است که در صورت تحقق این امر، ایشان قادر به برقراری هیچ نوع ارتباطی با دنیای خارج از بند اعم از زندانیان عادی نخواهند بود.
این در حالیست که در زمستان سال گذشته اکثر زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج با ایجاد بندی امنیتی به محل مذکور منتقل و کلیهٔ تماس‌های تلفنی و ملاقات‌های حضوری ایشان لغو شده بود.
 از سوی دیگر نیز بیش از ۲۰۰ تن از زندانیان عادی زندانی رجایی شهر (مردان) به زندان‌های قزلحصار، کچویی و فشافویه منتقل شدند.
گفته می‌شود مسئولان قصد دارند از این پس تنها محکومین تهران و زندانیان جرایم سنگین اعم از امنیتی و جرایم خطرناک را در زندان رجایی شهر کرج نگه دارند و باقی آنها را به دیگر زندان‌ها و ندامتگاه‌های اطراف تهران و البرز منتقل نمایند.
زندان فشافویه، که به تازگی به بهره برداری رسیده است، گفته می‌شود تا ۱۰۰۰۰ تن گنجایش داشته و برخی مسئولان منجمله معاون دادستان تهران در امور زندان‌ها، پیشتر از انتقال زندانیان تهران به این زندان در راستای طرح انتقال زندان‌ها به خارج از شهر‌ها خبر داده بودند.
منطقه فشافویه از بخش‌های شهرستان ری به حساب می‌آید و زندان فشافویه در جاده حسن آباد قم، بعد از طی مسافتی طولانی و در دل بیابان قرار گرفته است.
هم چنین زندان قزل حصار نیز با داشتن ۲۰ هزار زندانی، که حدود ۱۳ هزار نفر از آن‌ها محکومان مواد مخدر هستند، بزرگ‌ترین زندان کشور بوده و با تراکم شدید (۳۰۰ درصدی) مواجه است.
زندان هایی چند برابر ظرفیتگفتنی است چند روز پیش در پی اعلام چند برابر ظرفیت بودن زندانهای کشور، یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، با بیان اینکه موضوع افزایش زندانی در کشور، از مباحث مطرح شده در دیدار اعضای این کمیسیون با رئیس قوه قضاییه بود، گفت "ما نسبت به افزایش زندانی در کشور و از اینکه قضات تند تند و قلم به دست افراد را به زندان می‌فرستند، گلایه کردیم که صادق لاریجانی نیز این موضوع را قبول داشته و از این حرکت قضات انتقاد داشت."
همچنین غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی كشور، با انتقاد از وضعیت موجود گفته بود "در دو سه سال گذشته ورودی زندان‌های كشور همیشه روبه افزایش بوده؛ این در حالی است كه ظرفیت اسمی زندان‌ها ٨۰ هزار نفر است؛ ولی جمعیت كنونی زندان‌ها بیش از دو برابر آن است. ما واقعا در زندان‌ها تراكم داریم و اضافه ظرفیت سیصد درصدی در برخی زندان‌ها سبب شده عده‌ای كف راهروها و اتاق‌ها بخوابند و این كار ما را سخت كرده است."
به گفته رئیس سازمان زندان‌ها، ظرف ۱۸ ماه گذشته تعداد زندانیان ایران ۵۵ هزار نفر افزایش یافته است. اسماعیلی همچنین گفته بود:"در دوره یک‌سال و نیمه مسئولیت من، ۵۵ هزار نفر بر تعداد زندانیان سراسر کشور افزوده شده، اما حتی ۵۵ متر هم به فضای زندان‌ها اضافه نشده است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر